جلالی: پیوستن ایران به موافقت‌نامه تجارت آزاد با اتحادیه اقتصادی اوراسیا یعنی دست‌یابی به بازار ۳۰۰ میلیارد دلاری

به گزارش گروه سیاست خارجی خبرگزاری فارس، کاظم جلالی سفیر جمهوری اسلامی ایران در گفت‌وگویی درباره پیوستن ایران به موافقتنامه تجارت آزاد با کشورهای اتحادیه اقتصادی اوراسیا عنوان کرد که این فرصت یعنی دستیابی به یک بازار حدود ۳۰۰ میلیارد دلاری و اگر جمهوری اسلامی ایران فقط بتواند درصد کمی از این بازار را در دست بگیرد، طبعا نیازمندی‌های اقتصادی کشور برآورده می‌شود. وی با طرح این سوال که چرا در بازار روسیه به قدر سهم خود فعال نیستیم، پاسخ داد: یک بخش آن به بحث‌های زیرساختی ما برمی‌گردد، هنوز راه آهن ما به روسیه متصل نیست و به لحاظ مسیر دریایی بنادر ما دارای ضعف‌هایی هستند، البته طی سال‌های گذشته خیلی در این زمینه کار شده است. سفیر ایران در مسکو بیان کرد: کشتیرانی مناسب نداریم که این یک ضعف جدی است و مسیر راه آهن هم دچار مشکل است که باید زود حل شود. مسیر رشت به آستارا که کوتاه هم هست و بارها عنوان کرده‌ام از نان شب واجب‌تر است.  به گزارش فارس، جمهوری اسلامی ایران از ابتدای تشکیل این اتحادیه مذاکرات با آن اتحادیه را جهت انعقاد موافقتنامه تجاری آغاز کرد که نهایتا موافقتنامه موقت تشکیل منطقه تجارت آزاد بین جمهوری اسلامی ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا در اردیبهشت ۱۳۹۷ به امضای طرفین رسید و از پنجم آبان ۱۳۹۸ اجرایی شد. غلامرضا انصاری معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در اظهاراتی عنوان کرده بود: در ماه آبان یکمین سال موافقتنامه با اوراسیا پایان می‌یابد و باید طبق توافق وارد مذاکرات تجارت آزاد با اوراسیا شویم. ۲ سال برای مذاکرات فرصت داریم و در پایان سه سال باید بتوانیم وارد مذاکرات موافقتنامه تجارت آزاد شویم. کاظم جلالی سفیر جمهوری اسلامی ایران در مسکو تیر ماه سال جاری در اظهاراتی عنوان کرده بود: از زمان اجرایی شدن موافقتنامه ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا، حجم تجارت خارجی بین دو طرف به بیش از دو میلیارد و ۴۱۷ میلیون دلار رسیده است.(اینجا بخوانید) اتحادیه اقتصادی اوراسیا در سال ۲۰۱۴ بین رهبران روسیه، قزاقستان و بلاروس به امضا رسید و سپس ارمنستان و قرقیزستان نیز در سال ۲۰۱۵ به آن پیوستند. انتهای پیام/

مقالات مرتبط

اعمال تعرفه‌های سنگین بر واردات از کشورهای مختلف

به گزارش خبرنگار کوتاژ نیوز با اعمال و افزایش تعرفه های گمرکی دونالد ترامپ برای کالاهای وارداتی کاهش رشد اقتصادی: اعمال تعرفه‌ها منجر به کاهش تولید ناخالص داخلی جهانی به میزان حدود ۰.۴۳ درصد شد.

نحوه فعالیت مرکز مبادله ارز و طلا” 3 نکته 3 تحلیل

به‌تازگی فعالیت بازار توافقی ارز در مرکز مبادله ارز و طلای ایران آغاز شده است، بازاری که به باور کارشناسان می‌تواند، اثری مطلوب بر شرکت‌های صادرات‌محور بازار سهام بر جا بگذارد؛بانک مرکزی با انتشار بخشنامه‌ای، چارچوب‌های جدیدی برای فعالیت مرکز مبادله ارز و طلا و نحوه رفع تعهدات ارزی صادرکنندگان و واردکنندگان اعلام کرده است. این اقدام سه محور اصلی دارد که در ادامه تحلیل می‌شود:

توسعه بلوچستان با ایجاد بندر خشک در ایرانشهر

ایجاد یک بندر خشک یا منطقه ویژه اقتصادی در ایرانشهر، با توجه به موقعیت جغرافیایی این منطقه در استان سیستان و بلوچستان و اهمیت راهبردی آن، یکی از پروژه‌های کلیدی برای توسعه اقتصادی و اجتماعی این منطقه و بهبود وضعیت لجستیک و حمل‌ونقل در کشور محسوب می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید