فروش تخم‌مرغ به ۵۰ درصد زیر نرخ واقعی/ آغاز کشتار مرغ‌های مادر تخم‌گذار/ خطر فساد محموله‌ها در مرز افغانستان

به گزارش کوتاژنیوز، حمید کاشانی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی با اشاره بلاتکلیفی صادرات تخم‌مرغ به افغانستان، گفت: بنا بر این بود که عوارض گمرک تخم مرغ خوراکی ظرف 35 روز گذشته از سوی وزارت کشاورزی و صمت به گمرکات اعلام شود اما هنوز ابلاغیه‌ای به دست گمرک از سوی دفتر معاونت اول رئیس جمهور نرسیده است و این احتمال وجود دارد محموله‌هایی که در مرز افغانستان هستند فاسد شوند.

این فعال اقتصادی با بیان اینکه حذف عوارض صادراتی باهدف خروج تخم‌مرغ مازاد از کشور وضع شده است، افزود: اگر روند صادرات تخم مرغ تسهیل نشود زیان‌های جدی متوجه مرغداران می‌شود به نظر می‌رسد تولیدکنندگان تخم‌مرغ رها شدند و باید امیدوارم باشیم شرایط تا 2 ماه آینده بهبود پیدا کند.

وی با بیان اینکه تخم‌مرغ 50 درصد زیر نرخ قیمت واقعی بفروش می‌رسد، گفت: مرغداران مانده طلب‌های نهاده‌ها از تاریخ 21 اردیبهشت را دریافت نکرده‌اند و هنوز تکلیف طلب نهاده مرغداران از شرکت‌های وابسته به دولت مشخص نشده است.

رئیس هیئت مدیره اتحادیه مرغداران میهن اذعان کرد: فرماندهی واحدی در بخش مدیریت کشور وجود ندارد از این‌رو بودجه در اختیار وزارت کشاورزی قرار داده نمی‌شود که بتواند در این زمینه تصمیم‌گیری و اجرا کند.

کاشانی با بیان اینکه تخم‌مرغ مازاد تولیدکنندگان از سوی شرکت پشتیبانی امور دام خریداری می‌شود اما دولت در قبال خرید پولی به مرغداران پرداخت نکرده است، گفت: خرید حمایتی به خریدی اطلاق می‌شود که دولت محصول و کالا را با قیمت مصوب از تولیدکنندگان خریداری و در قبال آن پول‌اش را در یک بازه زمانی مشخص پرداخت کند اما هنوز دولت پولی به مرغداران تحویل نداده است.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا این احتمال وجود دارد مرغداران مرغ‌های مادر را به کشتارگاه‌های بفرستند؟ گفت: فرستادن مرغ‌های مادر تخم‌گذار به کشتارگاه‌ها آغاز شده و وضعیت تولیدکنندگان تخم‌مرغ بسیار نگران کننده است.

کاشانی در ادامه تاکید کرد: گرم شدن هوا میزان تقاضا برای مصرف تخم‌مرغ را تقلیل می‌دهد اما به نظر می‌رسد یک عامل ایجاد کننده شرایط فعلی نباشد و عوامل دیگری چون تعلل در تصمیم‌گیری و بی‌توجهی به نظرات کارشناسان در ایجاد این روزهای صنعت تولید تخم‌مرغ دخیل باشد.

رئیس هیئت مدیره اتحادیه مرغداران میهن میزان تولید روزانه تخم‌مرغ را حدود 3 هزار تن دانست و افزود: این حجم از تولید در زمستان مصرف می‌شود و نمی‌توان تولید را 6 ماه نخست سال باوجود کاهش مصرف تقلیل داد از این‌رو باید با خرید حمایتی با هدف ذخیره سازی و صادرات خلع کاهش مصرف داخلی را پوشش داد.

بنا به اظهارات وی؛ روزانه 2 هزار تن تخم‌مرغ در کشور مصرف می‌شود که حدود 500 تن آن مازاد نیاز است.

مقالات مرتبط

اعمال تعرفه‌های سنگین بر واردات از کشورهای مختلف

به گزارش خبرنگار کوتاژ نیوز با اعمال و افزایش تعرفه های گمرکی دونالد ترامپ برای کالاهای وارداتی کاهش رشد اقتصادی: اعمال تعرفه‌ها منجر به کاهش تولید ناخالص داخلی جهانی به میزان حدود ۰.۴۳ درصد شد.

تحلیل پایتخت در دل مکران

انتقال پایتخت به مکران، با توجه به مزایای استراتژیک، اقتصادی، و اجتماعی، می‌تواند به توسعه متوازن کشور کمک کند. با این حال، اجرای موفق این طرح نیازمند برنامه‌ریزی دقیق، تأمین منابع مالی، و مشارکت تمامی بخش‌های ذی‌نفع است.

پیشنهاد می‌شود که طرح جامع انتقال پایتخت، با تأکید بر توسعه پایدار و تقویت زیرساخت‌های منطقه، در دستور کار دولت و مجلس قرار گیرد.

نحوه فعالیت مرکز مبادله ارز و طلا” 3 نکته 3 تحلیل

به‌تازگی فعالیت بازار توافقی ارز در مرکز مبادله ارز و طلای ایران آغاز شده است، بازاری که به باور کارشناسان می‌تواند، اثری مطلوب بر شرکت‌های صادرات‌محور بازار سهام بر جا بگذارد؛بانک مرکزی با انتشار بخشنامه‌ای، چارچوب‌های جدیدی برای فعالیت مرکز مبادله ارز و طلا و نحوه رفع تعهدات ارزی صادرکنندگان و واردکنندگان اعلام کرده است. این اقدام سه محور اصلی دارد که در ادامه تحلیل می‌شود:

دیدگاهتان را بنویسید